Przeznaczenie: Stosuje się w warunkach chłodniczych przy niesterylnej i suchej obróbce żywności, używane jako rękawice podstawowe lub spodnie, chroniące przed zimnem tam, gdzie jest to konieczne
Materiał: dziane, włókno syntetyczne
- rękawice zapewniają najlepszą izolację termiczną pomiędzy skórą a otaczającym ją środowiskiem
- wyeliminowanie gwałtownego pocenia się dzięki włóknom utrzymującym temperaturę ciała
- bezszwowa konstrukcja pozwala uniknąć dyskomfortu oraz podrażnień skóry
- nadają się do prania w temperaturze do 40°C przy użyciu zwykłych detergentów, bardziej higieniczne
- każda rękawica pasuje na obie dłonie
- wykonane wyłącznie z materiałów zatwierdzonych do kontaktu z produktami spożywczymi
Kategoria III
EN 388:2003 (214X)
EN 388:2016 (214XA)
EN511 (010)
EN407 (X1XXXX)
Rozmiary: 7,9