Przeznaczenie: potrawy gotowe, przetwarzanie owoców oraz warzyw, przetwarzanie nabiału, dystrybucja żywności, ostarczanie żywności
Materiał: nitryl
- zapewniają trwałość i odporność na rozdarcia oraz doskonały chwyt w suchym środowisku
- wyróżniają się wyjątkową elastycznością w obszarze czubków palców oraz ogólną wygodą
- teksturowane palce zapewniają wyjątkową wygodę i wrażliwość dotykową przy precyzyjnym chwytaniu delikatnych przedmiotów
- posiadają mankiet ze ściągaczem, zapobiegający przedostawaniu się płynów na przedramię lub nadgarstek
- dopuszczone do zastosowań obejmujących kontakt z żywnością
- bezlateksowe: brak ryzyka wystąpienia alergii typu 1
- idealne do pracy przy obróbce wszelkiego rodzaju tłustych produktów spożywczych
- AQL: 1,5
- grubość 0,075 mm
- długość 240 mm
- 100 sztuk w opakowaniu
Kategoria: III
EN 374
EN ISO 374-1:2016 TYPE C
EN ISO 374-5:2016 (VIRUS)
Rozmiary: 7,8,9,10